13/14-Juni-2013

Igår blev det en dag av fart. Under senare delen av dagen får vi ett samtal om att han håller tegelviken/ båthamnen här i Motala i ett inhägnat område. Ett försök att fånga in honom skulle göras, men misslyckas då han smet, tyvärr... Strax efter får vi ett samtal om en cykelolycka i stan, där Atos varit inblandad. Han hade som tur var lunkat vidare utan att verka skadad eller illa däran, men som sagt vet vi inte hur mycket han döljer och visar i ett sådant tillfälle. Så allt vi väntade på är att få observationer under kvällen för att se att han mår bra och är oskadd. Strax efter då vi är på väg ut till matstationen för att ge hans "kvällsmat" så får vi ett samtal om att han observerats i fålehagen, vilket gav oss lite trygghet under natten.

Under tidigare förmiddagen hade Atos observerats ungefär vid sin matstation. Han vilade ute på en åker, tills regnet satte fart, då han genast börja lunka vidare. Han verkade dock väldigt lugn, och inte skadad. Men måste även tillägga att vi aldrig kan veta om han är illa däran, förrän undersökning gjorts. Så alla tecken på att han mår bra får vi ta som en tillfällig trygghet! Efter denna observation, har man inte hört mycket mer än att någon sett honom stå och gräva ute på en åker i närheten också. Nu på kvällen har vi varit ute och lämnat mat på matstationen, men tyvärr ingen syn av Atos. Dock har han troligtvis varit och ätit maten vi lämnade i morse, vilket alltid ger samma lycka varje gång! =) 

Nästa steg som tas nu är att försöka fixa en åtelkamera, då vi för närvarande inte har någon tillgänglig och kan låna någon så behövs det köpas en. Eftersom kostnaderna börjar bli otroligt krävande, med körningar och hyrning av staket och veterinär m.m. gör vi ett försök att samla in pengar till en åtelkamera. För de som vill hjälpa på något sätt, och känner att de har en slant över får gärna skänka. Och det går endast till endamålet för Atos! 

Hittade en Åtelkamera för 999:- som är viktig för att vi skall kunna få in Atos! Om ni är villiga att offra en slant så gör gärna detta för den goda saken!

Märk gärna insättningen med ATOS..
Clearing Nummer: 8327-9
Konto Nummer: 904 142 959-9


Måste även tillägga att mycket har skrivits om Atos idag. Både i tidningar och på radio har han haft fokus, just p.g.a. olyckan som inträffade igår. Har jagat tidningen för att dem skulle dementera vad de skrivit, och resultat gavs i alla fall på aftonbladet, då det börja likna mer sanning. Har även svarat på frågor från olika håll och blivit intervjuad av olika tidningar, bl.a. MVT. Samt så har vi informerat Vätternrundan och bett dem gå ut med försiktighet som 2 första och sista milen av loppet.

Jag gör så att jag länkar till en del artiklar så att ni kan gå in och läsa om det själva om det är intressant.

 
Dagens (14-juni) observationer:
1. ca kl. 11.00-11.30 Ute ungefär vid matstationen har han observerats.
2. ca kl. 20.40 observerats i utkanten av Motala.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Margot Lindén
  • 2013-06-15

Hej, jag har läst Atos blogg, vilket jobb ni gör!! Har själv hund och lider med honom och er. Jag vet inte om det fungerar men när jag läste att ni lägger ut mat till honom som han äter upp skulle det inte vara möjligt att lägga något lugnande i maten. Finns det sömnmedel för hundar som är ofarligt för dem. Kommer att följa er arbete och vi håller ögon och öron öppna för vi tar långa promenader med vår Rhodesian Ridgeback varje dag.
Hälsningar Tamaras matte

Svar: Hej! Vad kul att att du visar engagemang och sympati! Dess värre är sömnmedel inte något aktuellt just för tillfället, då det finns så stor risk att han går iväg och inte blir hittad, eller skadar sig på något sätt. Har redan försökt skjuta Atos med bed.pil, då han var inhägnad, men veterinären fick inget bra tillfälle och försöket misslyckades. Nu är det så att Detta matställe inte är inhägnat och då finns det tyvärr ingen möjlighet till varken sömnmedel eller något sådant liknande.. Och veterinärer ger inte bara ut sömnmedel att lägga i mat som man inte kan vara 110 % säker på att det är Atos som äter.. Även om vi sett honom äta, så är det inte hundra att det är han som äter just den gången eller alla gånger? Förstår du? :/
Jesper Grönfoss

  • Johan
  • 2013-06-15

lite intresant att ni har börjat samla in pengar till en åtelkamera för jag hoppas att ni är medvetna om att innehav samt användande utav dessa är tillståndspliktigt och standardstraffet är 1års fängelse tillföljd av att man begår brott mot bla jaktlagen, viltvårdslagen, personuppgiftslagen samt lagen om allmän kameraövervakning

Svar: Det är vi fullt medvetna om! och ingen kamera kommer sättas upp utan tillåtelse/ tillstånd..
Jesper Grönfoss

Skriv en kommentar








Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus